Varde grönt.

3 Maj

Sköna maj välkommen! I ett trollslag brast naturen ut i en vacker försommarskrud. Det är nästan en månad sedan björken började förbereda sig på att spricka sina knoppar och man så smått kunde börja tappa björksav. Så kom värmen och solen och vips var alla björkar gröna. Här fick björken musöron den 30 april – på självaste valborg! Samma dag fick även almen sina blad. Två tidpunkter till att skriva upp i naturdagboken.

En annan välkommen växt som börjat slå ut på riktigt är maskrosen. Maskrosen är en ätlig växt. Man kan faktiskt äta alla delar på maskrosen, vilket gör den till en mycket lätt växt att ta till vara på (andra växter att hålla utkik efter finns här). En maskrosfavorit är att göra vin på blommorna, men det dröjer lite än innan det finns blommor nog att göra vin på. Tills dess plockar vi knopparna som är mycket goda att steka i smör (man kan steka blommorna också). Jag och Tove gick och plockade lite maskrosknoppar till fisken vi skulle äta till lunch.


Jag stekte dem lätt i smör tillsammans med lök, bara precis så att de känns tillagade. Steker man för hårt kan beskheten ta överhand, tycker jag. De smakar lite blommigt och lite beskt. Jättegod och säregen smak.

3 svar to “Varde grönt.”

  1. 72revival 5 maj, 2012 den 14:47 #

    Inte ett ljud om fixet i huset: köket och båda rummen och supportrarna som gjorde det möjligt?! Roger som slet med nya dörren så köket funkar mycket bättre, Tobbe som jobbade i två dagar med målningen och jag som supportade med disk, tvätt och barnpassning. Kan man inte få lite cred när man har lagt en arbetshelg?

  2. Johnny&Maggan 6 maj, 2012 den 10:43 #

    Vi är två som beundrar eran insats bra jobbat!

  3. Johanna 6 maj, 2012 den 15:22 #

    Ja vad duktigt! 🙂 Kan vi inte få se bilder på fixet? Är det det gamla sovrummet som blivit målat?

Lämna en kommentar